Lavrov obvinil Západ, že vyvíja na macedónskeho premiéra Gruevského nátlak

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 09:29 • 2 min
Lavrov obvinil Západ, že vyvíja na macedónskeho premiéra Gruevského nátlak

MOSKVA - Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov obvinil dnes v Moskve západ, že masívnym nátlakom na vládu v macedónskom Skopje vyvolal hlbokú vnútropolitickú krízu v tejto bývalej juhoslovanskej republike.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov vedenie v Skopje odmietalo pripojiť sa k sankciám uvaleným voči Ruskej federácii v súvislosti s ukrajinskou krízou a je naklonené ruským energetickým projektom na Balkáne. Premiér Nikola Gruevski sa teraz kvôli tomu ocitol pod veľkým tlakom. "To nás veľmi znepokojuje," citovali Lavrovove slová z vystúpenia na pôde Rady federácie tlačové agentúry Interfax a DPA.

 

Macedónsko by malo svoje problémy vyriešiť samo, zdôraznil ruský minister zahraničných vecí.

 

Bulharsko dnes dôrazne odmietlo obvinenia Moskvy zo zasahovania do vnútorných záležitostí Macedónska.

Šéf tamojšej diplomacie Daniel Mitov označil narážky ruského rezortného partnera, ktoré odzneli dnes v Rade federácie, za nezodpovedné, píše tlačová agentúra DPA.

 

Bulharský minister reagoval na Lavrovovu poznámku, naznačujúcu možné rozdelenie Macedónska medzi Albánsko a Bulharsko. Pokusy "spochybniť európsky program v regióne a územnú celistvosť Macedónska" sú neprijateľné, konštatoval Mitov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona