Lavrov obvinil Západ, že sa snaží ovládnuť celý svet

NETKY.SK • 24 Február 2015, 06:47 • 2 min
Lavrov obvinil Západ, že sa snaží ovládnuť celý svet

NEW YORK - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov obvinil v pondelok na zasadaní Bezpečnostnej rady OSN západné veľmoci, že sa snažia o hegemóniu a vnucujú zvyšku sveta svoju ideológiu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spojené štáty a európske delegácie zasa kritizovali Moskvu za podporu, ktorú poskytuje vzbúrencom na východe Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters. Lavrov vystúpil na mimoriadnom zasadaní Bezpečnostnej rady zvolanom Čínou, ktorá BR tento mesiac predsedá.

 

Bez toho, aby obvinil konkrétne krajiny, kritizoval Lavrov rozsiahle porušovanie základných princípov Charty OSN, ako sú "nezávislosť a zvrchovaná rovnosť štátov a nezasahovanie do ich vnútorných záležitostí", pričom ako príklad uviedol zásahy Západu v Sýrii, Líbyi a Iraku.

 

"Toto všetko je dôsledkom pokusov ovládnuť globálne záležitosti, vládnuť všetkým a všade. Tí, ktorí si neželajú hrať podľa pravidiel, majú k dispozícii rôzne metódy vrátane otvorenej podpory protiústavného štátneho prevratu na Ukrajine, ku ktorému došlo pred rokom," povedal šéf ruskej diplomacie.

 

Lavrov taktiež odsúdil využívanie jednostranných sankcií ktoré neboli schválené Bezpečnostnou radou OSN. Tento typ sankcií uvalili na Moskvu za jej postup na Ukrajine Spojené štáty a Európska únia. Rusko obvinenia Západu z podpory a riadenia separatistov na východe Ukrajiny dlhodobo odmieta.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies