Lavrov obvinil Kyjev z naťahovania rokovaní o stiahnutí zbraní z frontu

NETKY.SK • 5 August 2015, 17:47 • 2 min
Lavrov obvinil Kyjev z naťahovania rokovaní o stiahnutí zbraní z frontu

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov obvinil dnes Kyjev z naťahovania rokovaní o stiahnutí zbraní z frontovej línie na východe Ukrajiny, informovala agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pripomenula, že trilaterálnej kontaktnej skupine, ktorú tvoria zástupcovia Ruska, Ukrajiny a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), sa tento týždeň nepodarilo v tejto veci dohodnúť. 


"Rozhovory bezpečnostnej skupiny sa zastavili do istej miery pre nerozhodnosť zástupcov ukrajinskej vlády," konštatoval Lavrov po schôdzke s americkým rezortným partnerom Johnom Kerryom v Malajzii, kde zasadalo Združenie krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN). 


Podľa ruského ministra však existuje nádej, že sa nájde riešenie ohľadne stiahnutia zbraní s kalibrom do 100 milimetrov a demilitarizácie obce Šyrokyne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies