Lavrov: Neexistuje alternatíva k spolupráci medzi Moskvou a Bruselom

NETKY.SK • 19 November 2014, 10:33 • 2 min
Lavrov: Neexistuje alternatíva k spolupráci medzi Moskvou a Bruselom

MOSKVA - Neexistuje alternatíva k spolupráci medzi Ruskom a Európskou úniou, uviedol dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Zdôraznil, že Moskva nenesie vinu za napäté vzťahy s Bruselom v súvislosti s krízou na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

"Súčasný negatívny trend v globálnych záležitostiach nie je naša voľba," vyhlásil Lavrov pred poslancami ruského parlamentu. "Neexistuje reálna alternatíva k vzájomne prospešnej a rovnocennej spolupráci medzi Ruskom a Európskou úniou. Príliš veľa nás toho spája," citovala šéfa ruskej diplomacie agentúra Reuters.

 

Podľa spravodajského servera Sputnik vyzval Lavrov aj na zavedenie stabilných kontaktov medzi Kyjevom a predstaviteľmi separatistických oblastí na východe Ukrajiny. Podľa jeho vyjadrenia by to bol prvý krok k vyriešeniu krízy.

 

Západ musí podľa Lavrova povzbudiť tento proces a prestať sa pokúšať slepo podporovať všetky kroky Kyjeva, "zatvárajúc oči pred ohavným porušovaním ľudských práv, otvorenou trestnou činnosťou a vojnovými zločinmi".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies