Lavrov: Moskva nikdy nespochybnila právo Kyjeva rozvíjať vzťahy s EÚ

NETKY.SK • 25 Október 2014, 10:26 • 2 min
Lavrov: Moskva nikdy nespochybnila právo Kyjeva rozvíjať vzťahy s EÚ

MOSKVA/KIRKENES - Moskva nikdy nespochybnila právo Kyjeva rozvíjať partnerské vzťahy s Európskou úniou, len varovala pred hospodárskymi rizikami, ktoré so sebou prinášajú, uviedol šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov. Takto sa vyjadril v rozhovore pre nórsky denník Verdens Gang, krátko pred dnešnou návštevou v Nórsku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Chcem zdôrazniť, že sme nikdy nespochybnili právo Ukrajiny rozvíjať partnerské vzťahy s Európskou úniou. Otázkou je ale to, že by to nemalo poškodzovať Rusko, jeho partnerov v Colnej únii a všetkých členov zóny voľného obchodu Spoločenstva nezávislých štátov, ktorým je aj Ukrajina," povedal Lavrov pre denník, z ktorého citovala agentúra RIA Novosti. Lavrov taktiež uviedol, že obchodné vzťahy medzi Ukrajinou a Európskou úniou "by nemali vytvárať vedľajšie cestičky pre bezcolný vstup lacného európskeho tovaru na naše územie".

 

Podľa agentúry TASS sa Lavrov zúčastní v nórskom meste Kirkenes na oslavách 70. výročia oslobodenia krajiny od nacistickej okupácie. Stretne sa aj s nórskymi a ruskými veteránmi, ktorí sa v roku 1944 podieľali na oslobodzovacej operácii. Lavrova taktiež čaká schôdzka s nórskym ministrom zahraničných vecí Börgem Brendem. Témou diskusie by mali bilaterálne vzťahy a perspektíva obchodnej a hospodárskej spolupráce v čase, keď Nórsko uvalilo na Rusko sankcie a Moskva reagovala odvetnými opatreniami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona