Lavrov: Militanti sabotujú dodávky humanitárnej pomoci do Aleppa

NETKY.SK • 21 Október 2016, 13:45 • 2 min
Lavrov: Militanti sabotujú dodávky humanitárnej pomoci do Aleppa

MOSKVA - Militanti z Frontu an-Nusra (teraz Džabhat Fath aš-Šám) odmietajú opustiť obliehané sýrske mesto Aleppo. Na tlačovej konferencii v Moskve to dnes podľa agentúry AP uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

Podľa Lavrova militanti zo skupín Front an-Nusra a Ahrár aš-Šám úsilie OSN o dodanie humanitárnej pomoci do východnej časti Aleppa sabotujú.

 

"An-Nusra a Ahrár aš-Šám spolu s ďalšími organizáciami, ktoré s nimi spolupracujú, v konečnom dôsledku sabotujú úsilie OSN o obnovenie dodávok humanitárnej pomoci do východnej časti Aleppa uskutočňované s podporou Ruska a sýrskej vlády," povedal Lavrov.

 

Dodal, že militanti zámerne ostreľujú trasy, po ktorých by humanitárna pomoc mohla do Aleppa prúdiť, a bránia v odchode civilistom a bojovníkom, ktorí vyjadrili pripravenosť reagovať na výzvu OSN na opustenie mesta.

 

Lavrov tiež konštatoval, že Moskva je pripravená pokračovať v prestávke v bombardovaní Aleppa, ak povstalci nebudú podnikať útoky.

 

Ruské a sýrske vzdušné sily už od utorka nepodnikajú nálety na povstalcami ovládané štvrte Aleppa. Sýrska vláda zároveň požaduje odsun zostávajúcich obyvateľov a protivládnych bojovníkov. Cieľom humanitárnej prestávky je poskytnúť OSN a Červenému polmesiacu možnosť evakuovať chorých a zranených civilistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona