Lavrov kritizoval zadržanie ruských fanúšikov vo Francúzsku

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:27 • 2 min
Lavrov kritizoval zadržanie ruských fanúšikov vo Francúzsku

MOSKVA - Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov v stredu kritizoval zadržanie desiatok ruských fanúšikov počas futbalového EURO 2016 vo Francúzsku. Podľa neho išlo o porušenie medzinárodných pravidiel.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre agentúru Interfax zároveň vyčítal niektorým ruským priaznivcom ich správanie sa. "Je neakceptovateľné, aby niektorí naši občania išli na štadión s pyrotechnikou," vyhlásil Lavrov. Rusko pre problémy s fanúšikmi podmienečne vylúčili z európskeho šampionátu.

 

Po výtržnostiach, ktoré sprevádzali zápas Anglicka a Ruska na EURO 2016 v Marseille, zatkla francúzska polícia v utorok 43 fanúšikov ruskej futbalovej reprezentácie. "Boli v autobuse, ktorý sa nachádzal v blízkosti Cannes. Odmietli ukázať doklady a opustiť autobus. Cestovali do Lille na stredajší zápas so Slovenskom," informovala predtým agentúra dpa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies