Lavrov: Donecká i Luhanská oblasť by mali zostať súčasťou Ukrajiny

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 18:59 • 2 min
Lavrov: Donecká i Luhanská oblasť by mali zostať súčasťou Ukrajiny

MOSKVA - Samozvaná Donecká ľudová republika (DĽR) a samozvaná Luhanská ľudová republika (LĽR) by mali zostať súčasťou Ukrajiny. V rozhovore pre vládny denník Rossijskaja gazeta to dnes uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, ktorého citovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Na všetkých úrovniach vrátane vyhlásení ruského prezidenta tvrdíme, že sme za zachovanie oboch oblastí ako územia Ukrajiny," uviedol šéf ruskej diplomacie.
     

"Teraz predložili návrh svojej ústavy. V ňom hovoria o štatúte stanovenom minskými dohodami: obe republiky budú súčasťou Ukrajiny, pričom sa uskutoční ústavná reforma, ktorá potvrdí tento stav," vysvetlil Lavrov s tým, že záväzok podpísali nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Francois Hollande.
     

Lavrov tiež poznamenal, že ukrajinský prezident Petro Porošenko je prijateľnou postavou pre dialóg. "Je hlavou štátu a treba ho podporovať," tvrdí Lavrov. Podľa neho hrá ukrajinský líder významnú úlohu vo vzťahu medzi EÚ a USA a je preňho dôležité predísť tomu, aby sa USA postavili proti nemu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies