Lavrov bude v Katare trojstranne rokovať s kolegami z USA a Saudskej Arábie

NETKY.SK • 1 August 2015, 14:51 • 2 min
Lavrov bude v Katare trojstranne rokovať s kolegami z USA a Saudskej Arábie

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa počas pracovnej návštevy Kataru v nedeľu a v pondelok stretne na trojstrannom rokovaní s americkým a saudskoarabským partnerom - Johnom Kerrym a Ádilom Džubajrom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie rezortu ruskej diplomacie. Lavrov sa v Katare ďalej stretne s katarským emirom šejkom Tamímom ibn Hamadom as-Sáním a rezortným kolegom Chálidom Attíjom.

Lavrov bude na dvojdňovej návšteve Kataru rokovať o mierovom procese v Sýrii, Jemene a Líbyi, medzinárodnej spolupráci v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), stabilite v regióne Perzského zálivu a bilaterálnych vzťahoch medzi Ruskom a Katarom.

 

Americký minister zahraničia Kerry sa v katarskej metropole Dauha v pondelok zúčastňuje zasadania šéfov diplomacií Rady pre spoluprácu krajín oblasti Perzského zálivu (GCC).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies