Lavrov: Bezpečnostné zóny v Sýrii môžu vzniknúť iba po dohode s Damaskom

NETKY.SK • 22 Február 2017, 16:22 • 2 min
Lavrov: Bezpečnostné zóny v Sýrii môžu vzniknúť iba po dohode s Damaskom

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov je otvorený dialógu so Spojenými štátmi ohľadne vytvorenia bezpečnostných zón v Sýrii. Upozornil však, že akákoľvek podobná iniciatíva by sa mala koordinovať s postojom sýrskej vlády.

slovakia

left justify in out

Lavrov dnes uviedol, že o tejto záležitosti v stručnosti hovoril s americkým kolegom Rexom Tillersonom, keď sa stretli minulý týždeň v Nemecku.

 

Americký prezident Donald Trump podporuje ideu vytvorenia bezpečnostných zón ako náhradu za presídľovanie utečencov do Spojených štátov a iných krajín sveta.

Lavrov poznamenal, že Rusko počká na Spojené štáty, aby objasnili svoje stanovisko. "Akékoľvek iniciatívy týkajúce sa územia Sýrie sa musia koordinovať s vládou v Sýrii," zdôraznil.

 

Moskva je podľa Lavrova pripravená rokovať o tomto a iných návrhoch dotýkajúcich sa možnej americko-ruskej spolupráce v Sýrii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies