Lavrov: Akýkoľvek útok na Irán by bol veľmi vážnou chybou

NETKY.SK • 8 November 2011, 06:00 • 2 min
Lavrov: Akýkoľvek útok na Irán by bol veľmi vážnou chybou

Lavrov: Akýkoľvek útok na Irán by bol veľmi vážnou chybou

slovakia

left justify in out

img

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes varoval, že akýkoľvek štát, ktorý by vykonal vojenský útok na Irán, by sa dopustil "veľmi vážnej chyby".
Takýto útok "by mohol priniesť veľmi nepredvídateľné výsledky... vojenské intervencie prinášajú iba veľký počet obetí," povedal Lavrov na tlačovej konferencii v Moskve pre agentúru Interfax.
Ako dodal, izraelský útok na Irán "nie je nemožný". Šéf ruskej diplomacie vyzval Izrael i Irán, aby svoje nezhody riešili diplomatickou cestou. Zvlášť apeloval na Teherán, aby spolupracoval s medzinárodným spoločenstvom v súvislosti s inšpekciami v jeho jadrovom priemysle.
"Naše návrhy (na kompromis medzi Iránom a medzinárodným spoločenstvom ohľadne inšpekcií) sú stále na rokovacom stole a dúfam, že ani jedna strana neurobí - dobrovoľne ani neúmyselne - nič, čo by zničilo šance na vyrokované riešenie," upozornil Lavórov.
Rusko, Čína, Francúzsko, USA a Nemecko vyzvali Irán, aby inšpektorom medzinárodného spoločenstva plne sprístupnil svoj jadrový program. Chcú tak zabrániť tomu, aby Teherán vyvíjal jadrovú zbraň, uviedla agentúra DPA. Irán tvrdí, že jeho jadrový program je zameraný výlučne na mierové účely.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies