Lavrov a Klimkin diskutovali o vnútroukrajinskom urovnaní a úlohe OSN na Donbase

NETKY.SK • 16 Február 2018, 23:06 • 2 min
Lavrov a Klimkin diskutovali o vnútroukrajinskom urovnaní a úlohe OSN na Donbase

MOSKVA - Minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov diskutoval v piatok zo svojim ukrajinským kolegom Pavlom Klimkinom o vnútroukrajinskom urovnaní, realizácii komplexu opatrení z Minska a o úlohe OSN na Donbase. O tom informovali v ruskom diplomatickom oddelení.

slovakia

left justify in out

Predtým oznámili, že stretnutie trvalo približne hodinu. Informuje TASS. "Ministri sa dotkli množstva aspektov, súvisiacich s vnútroukrajinským urovnaním a vykonávaním ustanovení "Komplexu opatrení pre splnenie Minských dohôd od 12. februára roku 2015,  a tiež o úlohe OSN v Ukrajine," poznamenali na Ministerstve zahraničných vecí Ruska.

 

Predchádzajúce ministerské stretnutie, ktoré sa stalo ich prvým obojsmerným osobným kontaktom, sa uskutočnilo v decembri minulého roka vo Viedni, kde sa konalo zasadnutie Rady ministrov zahraničných vecí OSCE. Vtedy Lavrov a Klimkin prerokovali otázky spojené s výmenou zajatcov medzi stranami konfliktu na Donbase.

 

V januári, vedúci diplomatických oddelení Ruska a Ukrajiny uskutočnili telefonický rozhovor, počas ktorého venovali osobitnú pozornosť ruskej iniciatíve na vytvorenie misie OSN, pre ochranu Špeciálnej monitorovaciej misie OSCE na Donbase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies