Lávka cez rieku Nitra je minulosťou, nahradil ju cestný most

NETKY.SK • 4 Máj 2011, 07:38 • 2 min
Lávka cez rieku Nitra je minulosťou, nahradil ju cestný most

Lávka cez rieku Nitra je minulosťou, nahradil ju cestný most

slovakia

left justify in out

img

Stará lávka pre chodcov cez rieku Nitra je už minulosťou. Lávka takmer 43 rokov spájala nitriansku mestskú časť Chrenová s centrom mesta. Nahradí ju nový most, ktorého výstavba by mala byť ukončená v polovici mája tohto roka. Do prevádzky by mal byť spustený začiatkom júna. Jeho súčasťou bude aj podchod pre chodcov a cyklistov. „Demontáž starej lávky si nevyžiadala žiadne obmedzenia pre chodcov. Spustili sme jednu časť chodníka na novom moste, po ktorej môžu chodci prechádzať,“ konštatoval viceprimátor Nitry Štefan Štefek.
      Výstavba nového cestného mosta cez rieku Nitra, ktorý nahradí doterajšiu lávku pre chodcov, sa začala v júni minulého roka. Celková dĺžka nosnej konštrukcie je 51,35 metra. Náklady na výstavbu boli vyčíslené na 3,52 milióna eur. Podľa pôvodných zámerov mal byť most dokončený v novembri minulého roka. Práce komplikovalo počasie, výstavba sa o pol roka oneskorila. Na novom moste, ktorý odľahčí dopravu na Triede Andreja Hlinku, Štúrovej, Nábreží mládeže, Mostnej a Wilsonovom nábreží, budú tri pruhy. Okrem chodníkov na ňom pribudne aj cyklotrasa, ktorá sa napojí na existujúcu cyklotrasu na nábreží rieky. Výstavbu cyklotrasy na moste schválili mestskí poslanci dodatočne, vyčlenili na ňu 350.000 eur.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies