Lavína zabíjala na ôsmom najvyššom vrchu sveta

NETKY.SK • 25 September 2012, 11:37 • 2 min
Lavína zabíjala na ôsmom najvyššom vrchu sveta

Lavína zabíjala na ôsmom najvyššom vrchu sveta - Svet Horolezci, ktorí prežili pred svitaním pád lavíny na ôsmom najvyššom vrchu na svete, museli čakať hodinu na východ slnka a až potom videli po okolí roztrúsené telá a stany. Taliansky horolezec Silvio M

slovakia

left justify in out

img

Horolezci, ktorí prežili pred svitaním pád lavíny na ôsmom najvyššom vrchu na svete, museli čakať hodinu na východ slnka a až potom videli po okolí roztrúsené telá a stany.
      Taliansky horolezec Silvio Mondinelli podľa vlastných slov v čase pádu lavíny spal. Následne počul hlasný zvuk a cítil, že ich stan sa začína kĺzať. "Trvalo to len niekoľko sekúnd a nevedeli sme, čo sa deje. Skĺzli sme sa o viac ako o 200 metrov. Jediné, čo sme chceli, aby sa to skončilo," uviedol.
      Lavína zasiahla tábor v nedeľu o štvrtej hodine ráno. V tom čase viac ako dvadsiatka horolezcov spala vo svojich stanoch v kempe na Monut Manaslu v severnom Nepále. Masa snehu napokon pochovala deväť horolezcov a šesť je stále nezvestných. Väčšinu z 10 horolezcov, ktorí prežili, museli transportovať vrtuľníkom do nemocnice s početnými poraneniami.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies