Lavína vo Vysokých Tatrách si vyžiadala dve obete

NETKY.SK • 25 Marec 2013, 12:27 • 2 min
Lavína vo Vysokých Tatrách si vyžiadala dve obete

BRATISLAVA - Dve ľudské životy si vyžiadala dosková lavína pod žľabom, ktorý je výstupovou cestou na vrchol Satan vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Traja záchranári Horskej záchrannej služby so záchranárskym psom do oblasti vyrazili po tom, ako v sobotu večer na oblastný dispečing HZS Vysoké Tatry nahlásili nezvestnosť 49-ročného slovenského horského vodcu s 38-ročným českým klientom. Keďže oba telefóny nezvestných boli do večera dostupné, ale nikto na ne nereagoval, požiadalo Operačné stredisko tiesňového volania HZS o ich lokalizáciu. Signál naznačoval, že sa obaja stále nachádzajú v danej lokalite. V nočných hodinách preto vyhlásili záchrannú akciu. Záchranári našli v spomínanom žľabe o druhej v noci spadnutú doskovú lavínu, v ktorej sa nachádzali čiastočne zasypané dve telá. Pravdepodobnou príčinou smrti postihnutých boli zranenia po páde, príčiny lavíny nie sú známe. Dnes ráno o 6:30 odišlo do Mlynickej doliny 15 profesionálnych a zmluvných záchranárov HZS. Obe telá transportovali do márnice v Novom Smokovci, kde ich prevzala polícia. O tragédii informuje HZS na svojej stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona