Lavína v Tirolsku zabila 30-ročného Slováka

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 13:11 • 2 min
Lavína v Tirolsku zabila 30-ročného Slováka

VIEDEŇ - Horskí záchranári v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko v noci z utorka na stredu vytiahli spod snehu mŕtveho Slováka, ktorého niekoľko hodín predtým vyhlásili za nezvestného, keďže sa v určenom čase nevrátil zo skialpinistickej túry.

slovakia

left justify in out

O udalosti pri obci St. Sigmund im Sellrain informovala rakúska verejnoprávna stanica, ktorá muža identifikovala ako 30-ročného pracovníka chaty Pforzheimer Hütte v blízkej doline. Po tom, ako neprišiel na dohodnuté miesto, pohotovostné zložky začali pátranie pomocou policajného vrtuľníka, ukázalo sa však, že v danej oblasti počas dňa spadlo niekoľko lavín.

 

V nočných hodinách nakoniec zachytili signál vyhľadávacieho prístroja vychádzajúci spod lavínového nánosu. Podľa ORF bol Slovák zasypaný 1,5-metrovou vrstvou snehu a záchranári mu už nedokázali nijako pomôcť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies