Lavína v Rakúsku usmrtila troch ľudí. Skupina lyžiarov sa vybrala po nevyznačených zjazdovkách

NETKY.SK • 5 December 2021, 11:23 • 2 min
Lavína v Rakúsku usmrtila troch ľudí. Skupina lyžiarov sa vybrala po nevyznačených zjazdovkách

VIEDEŇ - Osem lyžiarov zasypala lavína neďaleko obce Lungau. Záchranári museli vykopať 4,5 metrov hlbokú jamu, aby sa k nim dostali.

slovakia

left justify in out

Lavína v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko usmrtila troch ľudí a zranila dve ďalšie osoby. Táto skupina sa lyžovala mimo vyznačenej trasy. V sobotu neskoro večer o tom informoval rakúsky Červený kríž, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra AFP.

 

"Nešťastie sa stalo v sobotu vo výške 2 400 metrov nad morom v oblasti obce Lungau krátko po 13:45," uviedol hovorca Červeného kríža Anton Schilcher. Sneh pochoval osem členov zo skupiny lyžiarov v hĺbke až 4,5 metra.

 

Dve z obetí boli už mŕtve, keď záchranári vytiahli ich telá spod snehu. Tretia osoba zomrela po prevoze vrtuľníkom do nemocnice v meste Klagenfurt. Dvoch zranených lyžiarov prepravili do nemocnice v meste Tamsweg.

 

Lyžiari zachytení lavínou patrili do výpravy, ktorá prišla do hôr zo spolkových krajín Salzbursko a Horné Rakúsko. Lavíny v Rakúsku usmrtia v posledných rokoch priemerne 20 ľudí ročnePosledné dve sezóny boli menej tragické, pretože pandémia koronavírusu spôsobila zníženie celkového počtu lyžiarov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona