Atlét Lavillenie prekonal svetový rekord Bubku

NETKY.SK • 15 Február 2014, 18:20 • 2 min
Atlét Lavillenie prekonal svetový rekord Bubku

DONECK - Na špecializovanom mítingu v ukrajinskom Donecku sa zrodil svetový rekord v skoku o žrdi.

slovakia

left justify in out

Na špecializovanom mítingu v ukrajinskom Donecku sa zrodil nový svetový rekord v skoku o žrdi. Výkonom 616 cm ho utvoril 27-ročný Francúz Renaud Lavillenie. Olympijský víťaz z Londýna 2012 a halový majster sveta z Istanbulu z toho istého roka preskočil rekordnú výšku na prvý pokus. Prekonal tým 21 rokov starý rekordný zápis legendárneho Ukrajinca Sergeja Bubku, ktorý sa zrodil rovnako v Donecku 21. februára 1993. "Bolo to neskutočné. Nikdy by som nepovedal, že sa dostanem cez takúto výšku. Keď som sa rozbiehal oproti latke, chcel som len absolvovať čo najlepší pokus. Myslím si, že práve Doneck je to najsprávnejšie miesto, kde mal padnúť starý rekord," cituje Lavillenieho server ledauphine.com.

 

Lavillenie avizoval prekonanie svetového rekordu už pred dvoma týždňami, keď v poľskom meste Bydgoszcz predviedol druhý najlepší výkon histórie 608 cm, ale 616 mu vtedy ešte odolalo. Päťnásobný majster Európy (dvakrát vonku, trikrát v hale) a vicemajster sveta z Moskvy 2013 Lavillenie sa dočkal až v Donecku priamo pred očami Sergeja Bubku, ktorý je hlavným organizátorom tohto mítingu. Bubka je v súčasnosti členom exekutívy MOV a pred niekoľkými dňami na ZOH v Soči dekoroval slovenskú zlatú medailistku v biatlone Anastasiu Kuzminovú. Legendárny Ukrajinec je naďalej držiteľom svetového rekordu pod holým nebom, ktorý má hodnotu 614 cm. Najlepší výkon Lavillenieho vo vonkajších podmienkach je zataľ 602 cm.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona