Lavillenie ohrozoval Bubku, prekonal 608 cm

NETKY.SK • 1 Február 2014, 10:54 • 2 min
Lavillenie ohrozoval Bubku, prekonal 608 cm

BYDGOSZCZ - Na jubilejnom 10. ročníku halového atletického mítingu Pedro´s Cup v poľskom meste Bydgoszcz sa o skvelý výkon 608 cm v skoku o žrdi postaral olympijský šampión a majster sveta Renaud Lavillenie.

slovakia

left justify in out

Francúz potom útočil aj na svetový rekord 615 cm legendárneho Sergeja Bubku, ale zatiaľ mu 616 cm odolalo. Jeho pokusy však neboli beznádejné.

Lavillenie však utvoril svetový výkon roka i francúzsky rekord. Základ 568 cm prekonal na prvý pokus, jednu opravu mal na 581 cm, a potom aj ďalšie výšky (592, 600, 608) zdolal hneď na prvý raz. Nik v histórii, vonku ani v hale, neskočil okrem Bubku viac ako on. Francúz plánuje štartovať na špecializovanom žrdkárskom mítingu v ukrajinskom Donecku (15. Februára), ktorý organizuje práve legendárny ukrajinský žrdkár. 
"Druhý pokus na 616 cm bol dobrý, ale už som sa cítil unavený," vyhlásil Renaud Lavillenie. "Na druhej strane musím priznať, že som veril v prekonanie svetového rekordu. Nechcem o tom hovoriť nahlas, ale budem sa snažiť o jeho prekonanie na každých pretekoch. Napríklad na marcových halových majstrovstvách sveta v Sopotoch."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona