Ľavicoví výtržníci demolovali v Hamburgu vlakovú stanicu

NETKY.SK • 12 September 2015, 15:45 • 2 min
Ľavicoví výtržníci demolovali v Hamburgu vlakovú stanicu

HAMBURG - Ľavicoví demonštranti sa zrazili dnes s políciou v nemeckom Hamburgu, napísala agentúra DPA a dodala, že v dôsledku stretov museli uzavrieť tamojšiu hlavnú vlakovú stanicu.

slovakia

left justify in out

Skupina výtržníkov, ktorá demolovala mesto, sa odtrhla od hlavného protestu zvolaného v reakcii na ohlasovanú demonštráciu pravicovo orientovaných aktivistov. Extrémisti hádzali kamene na vlaky a na policajtov útočili štipľavými sprejmi.

 

Hlavným miestom hamburskej protirastistickej manifestácie bolo námestie pred mestskou radnicou, kde tisíce účastníkov volali po kultúrnej rôznorodosti a tolerancii. "Nechceme náckov, nechceme chuligánov a nechceme rasistov," povedala sociálnodemokratická politička Carola Veitová.

 

Pochod pravicových extrémistov, ktorého organizovanie vyvolalo reakciu vo forme tejto protirasistickej demonštrácie, zakázali ešte pred jeho konaním tamojšie súdy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies