Ľavicoví povstalci uniesli do 20 zamestnancov nadnárodnej firmy

NETKY.SK • 10 Apríl 2012, 06:52 • 2 min
Ľavicoví povstalci uniesli do 20 zamestnancov nadnárodnej firmy

avicoví povstalci uniesli do 20 zamestnancov nadnárodnej firmy - Krimi Povstalci zo zakázanej peruánskej komunistickej strany Svetlý chodník zajali ako rukojemníkov 10 až 20 zamestnancov nadnárodnej spoločnosti Skanska, ktorá v oblasti zabezpečuje údržbu

slovakia

left justify in out

img

Povstalci zo zakázanej peruánskej komunistickej strany Svetlý chodník zajali ako rukojemníkov 10 až 20 zamestnancov nadnárodnej spoločnosti Skanska, ktorá v oblasti zabezpečuje údržbu hlavného plynového potrubia v Peru. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na peruánske armádne zdroje.
      Ide o prvý vážnejší únos, ktorého sa dopustili ľavicoví povstalci zo Svetlého chodníka v Peru. Ide o takmer potlačenú, no niekdajšiu silnú organizáciu, ktorá si svoje pozície udržiava už len v horskom regióne Ayacucho.
      "Vzbúrenci zo Svetlého chodníka zajali rukojemníkov skoro ráno v obci Kepashiato. Odviezli ich z hotela, kde spali, nevedno kam," uviedol predstaviteľ peruánskeho plynárenského podniku, vlastneného konzorciom energetických podnikov z Argentíny, USA, Južnej Kórey, Belgicka a ďalších zahraničných vlastníkov.
      Naposledy sa o Svetlom chodníku v Peru hovorilo vo februári, keď peruánske bezpečnostné sily zajali hlavného vodcu tejto skupiny Florindu Eleuteria Floresa. Postrelili a vážne ho zranili v odľahlej džungli v oblasti, kde prekvitá obchod s drogami. Zadržanie Floresa, známeho aj pod bojovým menom Artemio, oznamoval verejnosti samotný prezident Ollanta Humala, ktorý prisľúbil definitívne rozbitie skupiny v dohľadnej dobe.
      Flores viedol už len pozostatky Svetlého chodníka, ktorý sa v 90. rokoch po zatknutí svojich zakladateľov začal venovať obchodu s kokaínom. Peru je najväčší pestovateľ koky, z ktorej sa droga vyrába.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies