Lavička pravdepodobne zotrvá, Sparta náhradu nehľadá

NETKY.SK • 18 December 2014, 12:44 • 2 min
Lavička pravdepodobne zotrvá, Sparta náhradu nehľadá

PRAHA - Vítězslav Lavička by mal pokračovať vo funkcii trénera českého futbalového klubu AC Sparta Praha. Napriek chýrom o jeho odchode, podľa informácií iDNES.cz sa v tíme českého majstra k výmene neschyľuje.

slovakia

left justify in out

"Trénera Lavičku s najväčšou pravdepodobnosťou neodvolajú. Vedenie klubu vyhodnotilo, že jeho koniec by bol v tejto chvíli unáhlený a predčasný," povedal zdroj blízky Sparte.

 

"Rudí" nesplnili tohtosezónny jesenný cieľ - postup zo skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. Nepodarilo sa im to napriek tomu, že získali desať bodov, čo by im zaručilo progres v 7 z 12 základných skupín. V záverečnom 6. kole im na pôde Young Boys Bern stačil nerozhodný výsledok, prehrali však 0:2. "Nemyslím si, že jeseň bola neúspešná. V Európskej lige sme zohrali dôstojnú rolu. Potrebujeme zlepšiť detaily, ktoré rozhodujú," povedal po zápase v Berne 51-ročný kouč. 

 

Menej optimizmu prejavil člen vedenia Sparty Jakub Otava, preto môže byť zotrvanie Lavičku na Letnej pre niekoho prekvapením. "Jesennú časť musíme v pokoji vyhodnotiť, ale už teraz ju považujeme za neúspešnú. Nie sme spokojní. Tréner prijme zodpovednosť za výsledky mužstva," citoval Otavu server iDNES.cz. 

 

Všetko nasvedčuje tomu, že hráčov na zraze 5. januára budúceho roka privíta doterajší tréner Lavička. Ten v Sparte pôsobí dva a pol roka, pri kormidle družstva z českej metropoly je už tretíkrát. "S iným trénerom nerokovali. Vyhodnotili, že pokračovať s Lavičkom bude tou najlepšou voľbou," prezradil iDNES.cz človek so znalosťou chodu klubu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies