Lavička Bayernu sa postarala o nový bodový rekord

NETKY.SK • 28 Apríl 2013, 12:00 • 2 min
Lavička Bayernu sa postarala o nový bodový rekord

BERLÍN - Už istý nemecký futbalový šampión Bayern Mníchov pokračuje vo fantastických výkonoch. Bavori zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 31. kola I. bundesligy doma nad hráčmi SC Freiburg tesne 1:0 a stanovili nový rekord v počte získaných bodov v jednej sezóne.

slovakia

left justify in out

Predchádzajúce maximum Borussie Dortmund z minulého ročníka prekonali o tri body, aktuálne ich majú na konte 84. Jediný gól zápasu v Allianz aréne dal talentovaný Švajčiar Xherdan Shaqiri z priameho kopu. Bavorov čaká v stredu mimoriadne dôležitá odveta semifinále v Lige majstrov na pôde FC Barcelona. Tréner Bayernu Jupp Heynckes preto šetril mnoho svojich zverencov a príležitosť dostali hráči z lavičky. V porovnaní s utorňajším prvým duelom v kontinentálnom pohári číslo jeden (4:0) bolo v zostave Mníchovčanov až desať zmien.

Bayern zvíťazil už v štrnástich ligových stretnutiach v sérii a ťahá šnúru 22 duelov bez prehry. V tomto ročníku najvyššej nemeckej súťaže neuspel len v jedinom prípade, okrem toho má na konte aj tri remízy. "Musím zložiť poklonu trénerovi Freiburgu Christianovi Streichovi, so svojím tímom dosiahol niečo senzačné," pochválil Heynckes kouča aktuálne piateho tímu poradia bojujúceho o účasť v pohárovej Európe. "V ostatných rokoch vykonal Freiburg značný pokrok. Sami sme sa o tom presvedčili v tomto stretnutí. Bolo to náročné, ale zachovali sme sa šikovne a profesionálne, musím chalanov pochváliť za predvedený výkon," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii kormidelník 23-násobného nemeckého šampióna. 

Tesné víťazstvo dosiahli v nedeľu aj futbalisti Borussie Dortmund, uspeli na ihrisku Fortuny Düsseldorf 2:1. Aj v zostave úradujúceho ligového majstra bolo desať zmien v porovnaní so stredajším prvým meraním síl v Lige šampiónov s Realom Madrid (4:1). V tabuľke druhá Borussia zaostáva za Bayernom o 20 bodov, ale už má istú účasť v skupinovej fáze LM 2013/2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies