Lavagance oslávili desať rokov na hudobnej scéne

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 15:20 • 2 min
Lavagance oslávili desať rokov na hudobnej scéne

BRATISLAVA - Slovenská kapela Lavagance oslávila vo štvrtok večer v bratislavskom spote na Zochovej ulici, jednorazovo vytvorenom pre účely podujatia na mieste bývalej pôrodnice, desať rokov svojho pôsobenia na hudobnej scéne.

slovakia

left justify in out

V priebehu večera potešili Lavagance svojich fanúšikov piesňami z pripravovaného albumu Halfway To The Grave, ktorý by mal vyjsť 28 mája.

S vydaním albumu sa známi hudobníci neponáhľali. "Po tom, ako sme v jednom roku vydali dva albumy, sme istý čas ani album vydať nechceli, a bolo to skôr o singloch. Až po pár rokoch sme si povedali, že by bolo fajn mať konečne v rukách niečo aktuálne, čo odzrkadlí nové skúsenosti a stane sa tak súčasným reprezentatívnym materiálom s pokročilým zvukom, aranžmánmi a podobne,“ prezradil líder kapely Marek Rakovický. 

 

So štúdiovkou, ktorá sa rodila od roku 2009, sa verejnosť postupne oboznamovala prostredníctvom singlov Gabriel či Princess Of The Light. V priebehu večera sa po boku obľúbenej formácie predstavila i skupina Prešporskí Junáci, ktorej spevák Daniel Kapitan sa postaral o vokál v novom spoločnom letnom singli Make Me Smile. Mladého interpreta našiel dvorný režisér kapely Branislav Špaček. "Daniela našiel Braňo, ako na hlavnom námestí v Bratislave spieva prevzaté skladby. Potom ma zavolal, aby som si ho šiel pozrieť do jedného podniku a bol som z neho unesený, tak som mu navrhol, aby nám skúsil niečo naspievať, že presne takúto farbu sme hľadali,“ prezradil Rakovický, ktorý s Kapitanom podľa vlastných slov plánuje spolupracovať i naďalej. "Daniel spieva na albume ešte v jednej skladbe a vždy vymyslí geniálne linky. Budeme spolupracovať aj naďalej. Vždy sa mi páčila spolupráca viacerých mužských hlasov v jednej skladbe," podotkol Rakovický. 

 

Lavagance si na finálnej podobe nového singlu dali skutočne záležať. Výsledkom ich snahy je internacionálny charakter piesne, aký nemá žiadna iná skladba na albume. Ku skladbe, ktorá sa zrodila v Chicagu, nakrútili Lavagance videoklip v Moskve. Piesne z novej štúdiovky kapela plánuje odpromovať na jesennom turné. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies