Lavagance a Walter Schnitzelsson predstavili nové videoklipy

NETKY.SK • 9 Október 2014, 15:15 • 2 min
Lavagance a Walter Schnitzelsson predstavili nové videoklipy

BRATISLAVA - Slovenské formácie Lavagance a Walter Schnitzelsson predstavili videoklipy k skladbám Orthodox Experience (Lavagance) a This Night's Fever (Walter Schnitzelsson).

slovakia

left justify in out

Obe videá vznikli počas koncertov, ktoré odohrali 12. septembra na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Režisérom klipov je Braňo Vincze. „Zverejnením videoklipov na YouTube a zdieľaním na sociálnych sieťach sa to všetko nekončí. Klipy sa budeme snažiť posunúť do nadnárodných hudobných televízií MTV Rocks a MTV Live HD, kde sa slovenskí interpreti objavujú len veľmi zriedkavo,“ uviedla Simona Kocian zo spoločnosti UPC Slovensko.

 

Orthodox Experience (Lavagance)

 

This Night's Fever (Walter Schnitzelsson)

 

Lavagance majú na konte nahrávky ako Back To Attraction (2006), Orthodox Experience (2007), Divine Darkness (2009) či I Like This Temper (2009) a spoluprácu s britským producentom Eddiem Stevensom. Skupina si vyskúšala rolu predskokanov na koncertoch Depeche Mode alebo Mando Diao. Zatiaľ naposledy zaujala skladbou Princess Of The Light, ku ktorej vznikli hneď dva videoklipy. V súčasnosti majú pred sebou koncertnú šnúru, ktorú odštartujú 18. októbra v Púchove. Následne sa predstavia aj v Novom Meste nad Váhom, vo Voderadoch, v Bratislave, Červeníku, Zvolene a Pezinku. Sériu vystúpení ukončia 20. decembra v Prievidzi. Okrem toho chcú tiež začať pracovať na nových skladbách. 

 

Trojčlenná bratislavská formácia Walter Schnitzelsson zaujala na jeseň 2012 debutovým EP Mother. Nasledoval singel This Night's Fever, ktorý pochádza z debutového albumu Fever (2013). Táto nahrávka obsahuje aj ich ďalší singel - skladbu Cut Your Hair, ku ktorej hudobníci zverejnili aj videoklip. Walter Schnitzelsson si už zahrali na festivaloch ako Pohoda, Žákovic Open, Barbakan, BA City Beats alebo Grape a vlani v júni predskakovali v Bratislave Peteovi Dohertymu z Babyshambles. V piatok 3. októbra vyrazili na turné s formáciou Slobodná Európa. Najbližšie sa predstavia 10. októbra v Hnúšti a následne v Poprade, Nitre, Liptovskom Mikuláši, Partizánskom a mimo tejto šnúry do konca októbra v Brne a akusticky v Bratislave. Kapela na čele s Jozefom Rezníkom pripravuje pre fanúšikov a fanúšičky aj nové EP, na ktorom sa podieľa aj hráč na tubu Dominik Kobulnický. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies