Lauryn Hill pôjde na turné, hoci mala byť v domácom väzení

NETKY.SK • 8 Október 2013, 12:56 • 2 min
Lauryn Hill pôjde na turné, hoci mala byť v domácom väzení

NEW YORK - Americká speváčka, rapperka a herečka Lauryn Hill, ktorú v piatok 4. októbra prepustili z väzenia, absolvuje od 15. novembra do 31. decembra turné.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak aj napriek tomu, že po odpykaní trojmesačného trestu odňatia slobody za daňové úniky mala stráviť ďalšie tri mesiace v domácom väzení. Tridsaťosemročná niekdajšia členka Fugees však požiadala súd o odklad a ten jej vyhovel. Speváčka však bude potrebovať aj súhlas svojho probačného úradníka, pretože po prepustení z väzenia jej začal plynúť ročný podmienečný trest, ktorého súčasťou je aj spomínané domáce väzenie. Zvyšok trestu si odpyká po skončení turné.

Rodáčka z New Jersey nezaplatila federálnu daň z príjmov v rokoch 2005 až 2007, pričom v tom čase na svojich hudobných a filmových aktivitách zarobila približne 1,8 milióna dolárov. Speváčke pôvodne hrozil až trojročný trest odňatia slobody, no v máji, deň pred rozsudkom, zaplatila 924-tisíc dolárov. Ďalšími dôvodmi nižšieho trestu boli absencia predchádzajúcich záznamov v trestnom registri a fakt, že vychováva šesť detí. Hill nastúpila do Federálneho nápravnovýchovného ústavu v Danbury v Connecticute s najnižším stupňom stráženia 8. júla. V deň prepustenia z väzenia jej vyšiel nový singel Consumerism, ktorý nahrala ešte pred nástupom do výkonu trestu. Skladba sa bude nachádzať na jej pripravovanej druhej sólovke Letters From Exile, z ktorej už v máji predstavila pieseň Neurotic Society. 

Lauryn Hill sa preslávila ako členka spomínanej formácie Fugees, s ktorou vydala dva albumy - Blunted On Reality (1994) a The Score (1996). V roku 1998 vyšla jej zatiaľ jediná sólová štúdiovka s názvom The Miseducation Of Lauryn Hill, po ktorej sa prezentovala ešte živým albumom MTV Unplugged No. 2.0 (2002). Osemnásobná držiteľka Grammy sa ako herečka predstavila napríklad vo filmoch Sestra v akcii 2: Opäť v habite (1993) či King of the Hill (1993) režiséra Stevena Soderbergha. Tento rok podpísala zmluvu so Sony Worldwide Entertainment a začala pracovať na spomínanej druhej sólovke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies