Lauryn Hill deň pred súdom zaplatila dlhy na daniach

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 11:17 • 2 min
Lauryn Hill deň pred súdom zaplatila dlhy na daniach

BRATISLAVA - Americká speváčka, rapperka a herečka Lauryn Hill podľa jej právnika v nedeľu vyrovnala všetky dlhy na daniach. Stihla to teda ešte pred dnešným súdnym pojednávaním, na ktorom si vypočuje rozsudok za daňové úniky. Spolu s pokutami podľa odhadov šlo o viac ako 900-tisíc dolárov (v prepočte približne 686-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Ako uviedol právnik Nathan Hochman, peniaze získala z viacerých zdrojov vrátane pôžičky, no nie z predaja hudby.

Hill nezaplatila federálnu daň z príjmov v rokoch 2005 až 2007, pričom v tom čase na svojich hudobných a filmových aktivitách zarobila približne 1,8 milióna dolárov. Speváčka vlani v júni priznala vinu a súdu sľúbila, že zaplatí 554-tisíc dolárov. Do 22. apríla však uhradila iba 50-tisíc dolárov, čo sudkyňa Madeline Cox Arleo nazvala zločinom. Tiež zdôraznila, že nejde o osobu, ktorá nemá peniaze. "Činy znamenajú viac ako slová a ona neprejavila žiadnu snahu zaplatiť tieto dane," povedala vtedy, no vyhlásenie rozsudku odložila na 6. mája. Zvyšné peniaze speváčka dlhovala štátu New Jersey. Hrozili jej tri roky za mrežami, no súd bude pravdepodobne miernejší, keďže dlhy nakoniec stihla splatiť. 

Tridsaťsedemročná Lauryn Hill sa preslávila ako členka formácie Fugees, s ktorou vydala dva albumy - Blunted On Reality (1994) a The Score (1996). V roku 1998 vydala zatiaľ jedinú sólovú štúdiovku s názvom The Miseducation Of Lauryn Hill, po ktorej sa prezentovala ešte živým albumom MTV Unplugged No. 2.0 (2002). Osemnásobná držiteľka Grammy sa ako herečka predstavila napríklad vo filmoch Sestra v akcii 2: Opäť v habite (1993) či King of the Hill (1993) režiséra Stevena Soderbergha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies