Laurinec kandiduje na miesto vo výkonnom výbore UEFA

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 16:34 • 2 min
Laurinec kandiduje na miesto vo výkonnom výbore UEFA

LONDÝN - Bývalý prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) František Laurinec znova figuruje medzi kandidátmi na miesto vo výkonnom výbore Európskej futbalovej únie (UEFA). Voľba sa uskutoční v piatok 24. mája na kongrese UEFA v Londýne.

slovakia

left justify in out

Na osem miest vo výkonnom výbore je deväť kandidátov, z ktorých šesť, medzi nimi aj Laurinec, pôsobilo v tejto funkcii aj v predchádzajúcom volebnom období (4 roky). O posty sa okrem spomenutého slovenského zástupcu uchádzajú funkcionári z Anglicka, Nemecka, Talianska, Izraela, Portugalska, Holandska, Dánska a Cypru.

"Najväčšie šance majú zástupcovia futbalových veľmocí - Anglicka, Nemecka a Talianska. Všetci zvyšní kandidáti sú viac-menej vyrovnaní, každý reprezentuje veľkú futbalovú asociáciu či federáciu. Uvidíme, ako to dopadne, nechám sa prekvapiť. Nechcem odhadovať svoje šance, verím však, že uspejem," povedal priamo z dejiska kongresu pre agentúru SITA František Laurinec, ktorý sa zúčastní aj na očakávanom sobotňajšom finále Ligy majstrov vo Wembley medzi Borussiou Dortmund a Bayernom Mníchov.

Členovia exekutívy UEFA vo štvrtok rozhodli o dejiskách rozhodujúcich duelov kontinentálnych súťaží v sezóne 2014/2015. Finále Ligy majstrov sa uskutoční v nemeckom Berlíne, súboj o trofej v Európskej lige UEFA odohrajú v poľskej Varšave. Výkonný výbor UEFA prijal aj rozhodnutia týkajúce sa rasizmu či inzultácií rozhodcov. Exekutíva odsúhlasila prísnejší disciplinárny poriadok, ktorý vstúpi do platnosti 1. júna 2013. Ďalšiu rezolúciu o boji proti rasizmu by mal vydať piatkový XXXVII. riadny kongres UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona