Laurenčík končí na poste podpredsedu. Želá si, aby poslanci v parlamente upustili od hádok

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 14:06 • 2 min
Laurenčík končí na poste podpredsedu. Želá si, aby poslanci v parlamente upustili od hádok

BRATISLAVA - Odstúpením Branislava Gröhlinga z funkcie ministra školstva sa končí aj funkčné obdobie podpredsedovi Národnej rady za stranu Sloboda a Solidarita Milanovi Laurenčíkovi.

slovakia

left justify in out

Laurenčík v súvislosti s tým, že mu končí funkčné obdobie uviedol, že mu bolo cťou viesť schôdze parlamentu. Podľa jeho slov to však nebolo vždy ľahké, keďže parlament je zložený aj z rôznych politikov, ktorí sa chceli len predvádzať pred kamerami. „V súčasnej dobe sme svedkami veľmi vypätej atmosféry v celej spoločnosti. Samozrejme, to bolo cítiť aj v parlamentne. Nepríjemné osobné urážky a konflikty medzi poslancami však neposkytujú reprezentatívny obraz našim voličom,“ povedal Laurenčík.

 

img

 

Dodal, že apeluje na poslancov, aby do budúcna upustili od hádok a venovali sa v prvom rade svojej práci. „Väčšiu politickú kultúru ukážeme jedine tak, že začneme sami od seba,“ uzavrel odchádzajúci podpredseda parlamentu.

 

„Aj touto cestou by som sa rád rozlúčil so všetkými kolegami v parlamente. Bolo mi cťou viesť schôdze Národnej rady Slovenskej republiky. Nie vždy to bolo ľahké, keďže parlament je zložený aj z rôznych politikov, ktorí sa chceli len predvádzať pred kamerami. V súčasnej dobe sme svedkami veľmi vypätej atmosféry v celej spoločnosti. Samozrejme, to bolo cítiť aj v parlamentne. Nepríjemné osobné urážky a konflikty medzi poslancami však neposkytujú reprezentatívny obraz našim voličom. Tak ako som aj počas vedenia schôdze apeloval na poslancov, prajem si aj teraz, aby do budúcna upustili od hádok a venovali sa v prvom rade svojej práci. Väčšiu politickú kultúru ukážeme jedine tak, že začneme sami od seba," uviedol odchádzajúci podpredseda NR SR Milan Laurečník.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona