Late Show s Davidom Lettermanom sa skončí 20. mája

NETKY.SK • 11 December 2014, 13:42 • 2 min
Late Show s Davidom Lettermanom sa skončí 20. mája

LOS ANGELES - Predstavitelia spoločnosti CBS Corporation v stredu oznámili, že posledné vydanie talkšou Late Show with David Letterman odvysielajú 20. mája.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročný Letterman ohlásil svoj plánovaný odchod do dôchodku ešte v apríli s tým, že sa tak stane pravdepodobne na budúci rok. Novým moderátorom Late Show bude Stephen Colbert, ktorý má momentálne vlastnú šou The Colbert Report. Tá sa však skončí už o týždeň, 18. decembra. Podľa informácií denníka The New York Times by mal Colbert začať moderovať Late Show až v septembri 2015.

 

David Letterman odštartoval kariéru v 70. rokoch ako moderátor talkšou v rádiu, neskôr prešiel do televízie, kde najprv hlásil správy a počasie. V roku 1975 sa presťahoval z rodného Indianapolisu do Los Angeles, kde sa živil ako stand-up komik. Následne sa objavil ako hosť vo viacerých televíznych programoch a seriáloch a od roku 1978 sa stal pravidelným hosťujúcim moderátorom talkšou The Tonight Show Starring Johnny Carson. V roku 1980 začal moderovať vlastnú rannú talkšou The David Letterman Show, ktorú ale ešte v tom istom roku zrušili. O dva roky neskôr však začal moderovať večernú talkšou Late Night with David Letterman, ktorú vysielali až do roku 1993, keď Letterman odišiel z televízie NBC do CBS. Tam odvtedy moderuje spomínanú Late Show with David Letterman. Počas kariéry ho už 52-krát nominovali na cenu Emmy, pričom sedemkrát sa mu ju podarilo aj získať, z toho dve boli Daytime Emmy a päť Primetime Emmy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies