Laššáková: Budem pokračovať v snahe vyhlásiť rok 2020 Rokom slovenského divadla

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 08:32 • 2 min
Laššáková: Budem pokračovať v snahe vyhlásiť rok 2020 Rokom slovenského divadla

BRATISLAVA - Je namieste, aby rok 2020 bol vyhlásený za Rok slovenského divadla.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedla ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková (Smer-SD), ktorá v tomto prípade mieni nasledovať prvotné kroky svojho predchodcu Mareka Maďariča (Smer-SD).

 

"Samozrejme, chcem v týchto aktivitách pokračovať, a to s celou divadelnou obcou," povedala Laššáková, pričom pripomenula, že Divadelný ústav už pracuje na tomto projekte spolu so všetkými divadlami na Slovensku.

 

"Je rozbehnutá príprava viacerých aktivít a prezentácií na rôznych úrovniach, aby sme si v roku 2020 dôstojne pripomenuli a oslávili nielen sté výročie založenia Slovenského národného divadla (SND), ale aj storočnicu existencie profesionálneho divadla na Slovensku," zvýraznila Laššáková.

 

Poukázala tiež na to, že rok 2020 bude aj rokom 190. výročia vzniku slovenského ochotníckeho divadla. „Jeho zrod je spojený s premiérou inscenácie Chalupkovej hry Kocúrkovo v Liptovskom Svätom Mikuláši, ktorú odohrali 22. augusta 1830,“ pripomenula.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies