Láska ide úplne samozrejme cez žalúdok a dobré jedlo

NETKY.SK • 15 Február 2015, 12:43 • 2 min
Láska ide úplne samozrejme cez žalúdok a dobré jedlo

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Nadčasovú platnosť starej pravdy, že láska ide cez žalúdok, zdôraznil renomovaný šéfkuchár Vojtech Artz pre TASR priamo počas hektickej prípravy osemchodového degustačného menu na valentínsky kulinársky večer vo vysokohorskej reštaurácii na Lukovej v lyžiarskom stredisku Jasná.

slovakia

left justify in out

„Láska ide úplne samozrejme aj cez žalúdok. Prirodzene, k tomu patria dobré jedlo, dobré pitie, dobrá spoločnosť,“ konštatoval s tým, že ani ten najlepší šéfkuchár sa nezaobíde bez skvelého a zohraného tímu. „Stále treba mať na pamäti, že pravá láska a vášeň sa dá v jedle vykúzliť iba z kvalitných čerstvých surovín,“ prízvukoval Artz.
      

Zároveň vyjadril radosť z toho, že takto príležitostne mohol zavítať do Liptova a Jasnej, kde odštartoval veľkú šéfkuchársku kariéru. „Návrat do dôverne známeho prostredia bol veľmi príjemný, veď som tu prežil celé desaťročie. Zároveň to bol veľký záväzok, lebo som si uvedomoval veľké očakávania tunajších gurmánov. Verím, že sme ich príjemne prekvapili,“ povedal.
      

„Prichystali sme osemchodové degustačné menu, do ktorého sme zakomponovali desať najlepších chutí z rôznych kútov starého kontinentu. Samozrejme, zaujímavých chutí tam bolo ešte oveľa viac. V nádherne zasneženej Jasnej sme nemohli zabudnúť na použitie suchého ľadu a v kontraste k nemu na flambovanie,“ dodal Artz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona