Lásik sa vracia na Slovensko, smeruje do Slovana Bratislava

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 19:45 • 2 min
Lásik sa vracia na Slovensko, smeruje do Slovana Bratislava

BRATISLAVA - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie a stabilný člen tímu SR "21" Richard Lásik má namierené do mužstva úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom portál osporte.sk. Dvadsaťjedenročný stredopoliar (nar. 18. augusta 1992), ktorý dlhé roky pôsobil v talianskom druholigovom mužstve Brescia Calcio, by mal byť prvou posilou "belasých" v nastávajúcej súťažnej sezóne 2014/2015.

 

"Bývalý mládežnícky reprezentant do 18 a 19 rokov, ktorý v minulosti hosťoval aj v MFK Ružomberok, sa rozhodol pre návrat na Slovensko. Slovan znamená v jeho kariére ďalšiu veľkú výzvu," uvádza na Lásikovu adresu portál osporte.sk. 

 

Rodák z Bratislavy začal s futbalom v Slovane, potom prešiel na tri roky do Venglošovej akadémie. Už ako 15-ročný odišiel rozvíjať svoj talent na Apeninský polostrov do Brescie, kde sa z dorasteneckých mužstiev prepracoval do rezervy (Primavera). Počas sezóny 2010/2011 nastupoval za rezervu a pravidelne trénoval s prvým mužstvom. 

 

S "áčkom" severotalianskeho tímu začal vážnejšie koketovať v ročníku 2011/2012, naskakoval však prevažne ako striedajúci hráč. Keďže v jesennej časti nedostal toľko príležitostí ako si prial, za ďalšie pôsobisko si zvolil Ružomberok, ktorý ho v januári 2012 získal na polročné hosťovanie. V lete toho istého roka sa vrátil do Brescie a od sezóny 2012/2013 už patril k lídrom tímu v Serie B. V tomto ročníku sa mu už tak nedarilo, rovnako aj celému mužstvu, ktoré skončilo až na 13. mieste. 

 

Richard Lásik má na konte dosiaľ tri štarty a jeden gól v najcennejšom drese. Debut v slovenskej reprezentácii absolvoval vlani vo februári v medzištátnom prípravnom dueli v Bruggách proti Belgicku (1:2), v ktorom strelil jediný gól SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies