Lašák sa rozhodol pomôcť nádejným mladým brankárom

NETKY.SK • 7 December 2018, 13:29 • 2 min
Lašák sa rozhodol pomôcť nádejným mladým brankárom

TRNAVA - Tréner brankárov slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Lašák odovzdal v závere týždňa desať výstrojov pre mladých brankárov hokejovým klubom v Trnavskom kraji.

slovakia

left justify in out

Určené sú pre talenty v Skalici, Senici, Piešťanoch a Trnave. V rámci jeho projektu pomoci deťom dostali kluby na Slovensku v spolupráci s jednotlivými samosprávnymi krajmi doteraz 87 brankárskych setov, do konca sezóny by ich mohlo podľa Lašáka pribudnúť ešte 20 - 30.

"Rozmýšľal som, ako by som mohol pomôcť deťom na Slovensku, pretože brankársky výstroj je predsa len drahší ako hráčsky. Dostal som nápad a oslovil sprojektom samosprávne kraje, ktoré mi vyšli v ústrety," povedal bývalý reprezentačný brankár na odovzdávaní setov na Mestskom zimnom štadióne v Trnave. Samosprávne kraje poskytli Lašákovi na brankárske výstroje dotáciu, on so svojim menom vybavil u dodávateľa výraznú zľavu.

 

Sety s cenou okolo 730 eur dokázal od dodávateľa nakúpiť po 415 eur. Brankár potrebuje podľa Lašáka v podstate všetko to, čo iný hráč, akurát je to dvojnásobne drahšie. Výstroje sú prednostne určené pre deti zo sociálne slabších rodín, ich prerozdelenia však Lašák ponecháva na jednotlivé kluby.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona