Lašák s Radivojevičom žiaria, Liberec útočí na rekord

NETKY.SK • 27 Január 2016, 13:03 • 2 min
Lašák s Radivojevičom žiaria, Liberec útočí na rekord

LIBEREC - Bývalí slovenskí reprezentanti Ján Lašák a Branko Radivojevič majú nemalú zásluhu na tom, že hokejový Liberec v českej extralige valcuje a s prehľadom je po štyridsiatich kolách na čele tabuľky.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný brankár Lašák v domácej Home Credit aréne neinkasoval už 225 minút a o rok mladší útočník Radivojevič sa vyšvihol na piatu priečku produktivity celej súťaže. Obaja boli oporami mužstva aj v utorok proti Komete Brno - Lašák pochytal všetkých 17 striel súpera a Radivojevič gólom spečatil víťazstvo 2:0. Bol to jeho 11. presný zásah v ročníku a 32. bod celkovo.

 

"V poslednom čase som sa začal lepšie cítiť a myslím si, že je to vidieť na ľade. Je tam väčšia istota, lepšia rozohrávka. Napriek tomu, že na mňa nesmeruje veľa striel, čo je pre brankára náročné, dokážem sa koncentrovať celých šesťdesiat minút. K tomu trochu šťastíčka a je z toho nula," uviedol v dokrútke na klubovom webe Lašák, ktorý dosiahol tretí shutout v domácom prostredí po sebe a celkovo štvrtý v sezóne. "Tie tri nuly boli kolektívny výkon. Chlapcom ďakujem a budem sa naďalej snažiť dávať im vzadu istotu," doplnil.

 

Majster sveta z Göteborgu 2002 teraz veľmi túži prekonať extraligový rekord v počte bodov jedného tímu. Maximum (111) držia od ročníka 2002/2003 Pardubice, kde zvolenský rodák v minulosti tiež pôsobil. "Bílí Tygři" ich dosiaľ nazbierali 91 a s jedenásťbodovým náskokom sú prví pred Spartou Praha. "Ak sa to podarí, tak keď si o desať, pätnásť rokov prečítam, že Liberec spravil rekord, rád si spomeniem, že som tam vtedy bol jeho súčasťou," vraví Ján Lašák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies