Lašák po treste v hre bez ďalšieho dištancu

NETKY.SK • 18 November 2014, 10:56 • 2 min
Lašák po treste v hre bez ďalšieho dištancu

LIBEREC - Disciplinárna komisia českej hokejovej Tipsport extraligy sa v skrátenom konaní zaoberala zákrokom slovenského brankára Jána Lašáka z Liberca na pardubického Jiřího Cetkovského a po preštudovaní dostupných materiálov rozhodla, že po treste v hre za hrubosť majster sveta z Göteborgu 2002 nedostane dištanc. Informuje o tom portál hokej.cz.

slovakia

left justify in out

Odchovanec zvolenského hokeja sa stal obeťou diskutabilných pravidiel, po údere do prilby Jiřího Cetkovského musel odísť v 27. minúte nedeľňajšieho stretnutia českej extraligy na ľade Pardubíc predčasne pod sprchy. Jeho spoluhráči napokon na východe Čiech vyhrali s náhradníkom Markom Schwarzom 5:2. Krátko pred polovicou zápasu zhodil Jiří Cetkovský v bránkovisku Lašákovi masku z hlavy. Slovenský gólman sa nahneval a súpera udrel do jeho prilby. Sila úderu bola o poznanie slabšia, tresty však boli odlišné. Cetkovský dostal 2+2 minúty, Lašák 5 minút a trest do konca duelu za úder vyrážačkou do oblasti hlavy a krku. 

 

"V prvom rade sa musím úprimne poďakovať rozhodcom, že mi ten verdikt perfektne vysvetlili, krásne, s chladnou hlavou. Keby za mnou arbiter prišiel a vyhodil ma priamo z ľadu, boli by tam iné emócie. Sám mi povedal, že iná možnosť nie je. Všetci sme videli, že nešlo o silný úder," povedal Lašák pre web českého denníka Sport. Slovenský gólman vníma nové pravidlo ako trocha zvláštne. "Je to trocha hlúpe pravidlo. Ceco (Cetkovský) ma tlačil do bránky s pukom, bol do mňa zabodnutý a tlačil ma na vidlách. Nebola iná možnosť, ako to prerušiť takto. Pravidlo je zlé, ale aj v bežnom živote to tak funguje. Keď vás niekto prepadne v dome, zoberiete a použijete golfovú palicu, idete do basy. Nedovolená obrana. Toto je rovnaké," porovnával nedeľňajší incident pre iSport.cz Lašák. Ten veril, že disciplinárna komisia bude voči nemu zhovievavá. "Verím, že to vyhodnotí spravodlivým spôsobom a povie si, že som nemal iný spôsob obrany ako tento. Pretože v tom rozhodne nebolo nič zákerné. Ako hovorím, keby som mu chcel vyrážačkou ublížiť, stane sa," povedal ešte pred verdiktom disciplinárky Lašák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies