Lašák je verný vianočným tradíciám

NETKY.SK • 24 December 2014, 13:47 • 2 min
Lašák je verný vianočným tradíciám

LIBEREC - Brankár hokejistov Liberca Ján Lašák holduje vianočným tradíciám.

slovakia

left justify in out

 Robí to aj kvôli svojim potomkom. "Snažíme sa dodržiavať čo najviac tradícií, aby si deti pamätali, ako to kedysi bolo u nás na Slovensku," uviedol Lašák vo videorozhovore pre klubový web a pokračoval: "Po príchode k stolu rozkrojíme jabĺčka, je sa med a oplatky. Samozrejme do ho príde aj nejaký ´panák´."

 

Na štredovečernom stole u majstra sveta 2002 nechýba kapustnica a ryba so zemiakovým šalátom. A súčasťou vianočných sviatkov je aj návšteva polnočnej omše. "Chodím na ňu rád, je to najväčšia vianočná symbolika hlavne u nás. Sme trochu pobožnejší národ ako Česi," tvrdí Lašák. 

Dlhoročná opora slovenskej reprezentácie sa nestresuje nákupom vianočných darčekov. "Som zodpovedný človek a nerád sa naháňam, takže darčeky nakúpim s predstihom," dodal podľa iDnes.cz pre klubový web Lašák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies