Larcher: Rozvod Európskej únie a Británie by mal byť priateľský

NETKY.SK • 7 Október 2016, 15:49 • 2 min
Larcher: Rozvod Európskej únie a Británie by mal byť priateľský

PARÍŽ - Rozvod Európskej únie s Veľkou Britániou by mal byť priateľský. Myslí si to šéf francúzskeho Senátu Gérard Larcher. Zdôraznil, že ide o jeho osobný názor, ktorý má vo francúzskom parlamente podporu.

slovakia

left justify in out

"Náš rozvod by mal byť po priateľskej linke. Francúzsko nezabúda na to, za čo vďačí Veľkej Británii," poznamenal na tlačovej konferencii po skončení neformálneho summitu predsedov parlamentov členských krajín Európskej únie a šéfa Európskeho parlamentu Martina Schulza, ktorý zorganizoval predseda Národnej rady SR Andrej Danko.

 

Predseda estónskeho parlamentu Eiki Nestor uviedol, že po britskom referende, v ktorom Briti rozhodli, že chcú odísť z Únie, sa stále objavuje otázka, kto bude ďalší. "Po tomto dvojdňovom stretnutí som si istý, že nebude ďalší," vyhlásil Nestor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies