Lanzinger sedem rokov po amputácii nohy ukončil kariéru

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 16:39 • 2 min
Lanzinger sedem rokov po amputácii nohy ukončil kariéru

VIEDEŇ - Bývalý rakúsky reprezentant v alpskom Svetovom pohári Matthias Lanzinger ukončil lyžiarsku kariéru. Rozhodol sa tak sedem rokov po škaredom páde a následnej amputácii ľavej nohy.

slovakia

left justify in out

Lanzinger rozbehol svoju kariéru nádejne, keď v sezóne 2003/2004 ovládol celkové hodnotenie Európskeho pohára. V pretekoch SP dosiahol najväčší úspech v decembri 2005, keď skončil tretí v super-G v americkom Beaver Creeku. V marci 2008 však nasledoval ťažký pád pri pretekoch SP v nórskom Kvitfjelli, po ktorom prišiel o ľavú nohu pod kolenom. Po rehabilitácii sa pustil do štúdia ekonómie a práci s marketingom v lyžiarskej firme, ale rozhodol sa vrátiť aj k pretekom.
     

Medzi hendikepovanými si vo štvrtok vyjazdil striebro v super-G na MS v Panorame a deň nato ohlásil koniec aktívnej činnosti. "Majstrovstvá sveta sú ideálnym podujatím na ukončenie kariéry," citovala agentúra AP Lanzingera, ktorá má v zbierke aj strieborné medaily v super-G a superkombinácii z paralympijských hier v Soči 2014.
     

Rozpačitá a pomalá záchranná operácia po Rakúšanovom páde v Kvitfjelli otvorila debatu o bezpečnostných opatreniach v pretekoch SP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies