Lance Armstrong si uctí mŕtvych jazdcov

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 08:03 • 2 min
Lance Armstrong si uctí mŕtvych jazdcov

KALAMAZOO - Legendárny cyklista a zároveň najznámejší dopingový hriešnik Lance Armstrong plánuje zavítať do mesta Kalamazoo, kde sa zúčastní na akcii "Dokončenie jazdy".

slovakia

left justify in out

Chce si tak uctiť pamiatku piatich jazdcov, ktorí zahynuli pri zrážke s vozidlom 7. júna. Rodák z Texasu pre Detroit Free Press uviedol, že táto kolízia v americkom štáte Michigan je najhoršia, akú kedy videl a nie je si istý, či je citovo pripravený na jazdu. Podľa 44-ročného Američana strach zo zrážky s vozidlom spája všetkých cyklistov. Armstrong plánuje prejsť trať dlhú 28,5 míle z Kalamazoo do Plainwellu a späť.

 

Lance Armstrong sa v roku 2013 priznal k užívaniu zakázaných podporných látok a prišiel o sedem titulov z Tour de France. Vodič auta, ktoré zapríčinilo okrem smrti piatich cyklistov aj zranenie ďalších štyroch jazdcov, Charles Pickett Junior čelí obvineniu z vraždy druhého stupňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies