Lana Del Rey zverejnila videoklip k piesni Freak

NETKY.SK • 10 Február 2016, 12:41 • 2 min
Lana Del Rey zverejnila videoklip k piesni Freak

LOS ANGELES - Americká speváčka Lana Del Rey zverejnila videoklip k piesni Freak. V novinke si zahral aj americký hudobník Father John Misty, ktorému interpretka vo videu vkladá na jazyk ružový papierik, a neskôr s ním tancuje v hmle.

slovakia

left justify in out

V klipe sa po ich boku ukázali aj ďalšie dievčatá, s ktorými si 34-ročný muzikant takisto užíval spoločné chvíle pod vodou. Speváčka zakomponovala do takmer jedenásťminútového videa aj skladbu Clair de Lune francúzskeho hudobníka Clauda Debussyho.

 


Singel Freak pochádza z albumu Honeymoon, ktorý 30-ročná rodáčka z New Yorku vydala vlani v septembri. Nahrávka obsahuje aj single High by the Beach a Music to Watch Boys To či coververziu piesne Don't Let Me Be Misunderstood zosnulej Niny Simone.


Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012), ktorá obsahuje aj single Blue Jeans, National Anthem, Dark Paradise, Born To Die alebo Summertime Sadness. S tretím albumom Ultraviolence (2014) po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. 

Štvrtý album Honeymoon sa dostal najvyššie na druhú priečku. Speváčka už stihla získať dve BRIT Awards, Q Award, Ivor Novello Award, tri nominácie na Grammy a jednu na Zlatý glóbus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies