Lana Del Rey vydá album Lust for Life

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 10:48 • 2 min
Lana Del Rey vydá album Lust for Life

LOS ANGELES - Americká speváčka Lana Del Rey vydá nový album, ktorý dostal názov Lust for Life. Interpretka o tom informovala prostredníctvom viac ako dvojminútového videa, v ktorom hovorí, že býva uprostred písmena H v nápise Hollywood v Los Angeles, kde "pripravuje niečo pre svoje deti".

slovakia

left justify in out

"Keď pracujem na nahrávke, a to najmä v týchto búrlivých časoch, potrebujem miesto len pre seba, ďaleko od skutočného života. Môžem tak premýšľať, ako by som prispela svetu v týchto temných časoch," uviedla 31-ročná rodáčka z New Yorku vo videu. "Aj keď tieto časy sú trocha bláznivé, nelíšia sa veľmi od toho, čo museli v minulosti zažívať iné generácie," dodala. 

Speváčka z očakávaného albumu, ktorý plánuje vydať čoskoro, zverejnila zatiaľ len skladbu Love. K piesni ponúkla aj videoklip. Interpretka nedávno v rozhovore pre BBC Radio 2 prezradila, že album jej pôvodne pripomínal tvorbu z 50. či 60. rokov minulého storočia, ako napríklad skupinu The Shangri-Las či rané skladby Joan Baez. Neskôr však zvuk nahrávky upravila. "Mala som pocit, že chcem viac prehovoriť k mladšej časti môjho publika," vysvetlila. Album bude obsahovať aj skladbu Lust for Life, na ktorej podľa databázy Americkej spoločnosti skladateľov, autorov a vydavateľov (American Society of Composers, Authors and Publishers, ASCAP, pozn. SITA) spolupracoval spevák a skladateľ The Weeknd. 

Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012), ktorá obsahuje aj single Blue Jeans, National Anthem, Dark Paradise, Born To Die alebo Summertime Sadness. S tretím albumom Ultraviolence (2014) po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. So zatiaľ poslednou nahrávkou Honeymoon (2015) sa dostala v UK charte aj Billboarde 200 na druhé miesto. Speváčka už stihla získať dve BRIT Awards, Q Award, Ivor Novello Award a nominovali ju na tri Grammy či Zlatý glóbus. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona