Lampard má kontrakt s Manchestrom City, nie s klubom z New Yorku

NETKY.SK • 9 Január 2015, 10:52 • 2 min
Lampard má kontrakt s Manchestrom City, nie s klubom z New Yorku

LONDÝN - Anglický futbalista Frank Lampard je zmluvne viazaný s Manchestrom City a nemá žiadnu formálnu dohodu s jeho americkým sesterským tímom New York City FC. Vo štvrtok to potvrdilo vedenie anglickej Premier League v súvislosti s nejasnosťami o aktuálnom zmluvnom statuse skúseného stredopoliara.

slovakia

left justify in out

Novovzniknutý klub zámorskej MLS z New Yorku vlani v júli prezentoval podpis dvojročnej zmluvy s Lampardom, čo využil na podporu predaja dresov i sezónnych permanentiek. O čosi neskôr ale už zainteresovaní informovali o hosťovaní 36-ročného hráča v Manchestri City. To sa napokon predĺžilo až do konca prebiehajúcej sezóny, oba kluby ale už slovo "hosťovanie" prestali používať a funkcionári Manchestru City koncom roka už hovorili iba o "predĺžení" kontraktu.

 

Vedenie zámorskej MLS pre agentúru AP uviedlo, že Lampard nemá podpísaný kontrakt s NYCFC, je ale zmluvne viazaný so spoločnosťou City Football Group, ktorá zastrešuje portfólio klubov patriace šejkovi Mansourovi z Abú Zabí. Tam patria manchesterský i newyorský klub.

 

Predstavitelia anglickej Premier League preto situáciu skúmali a potvrdili, že neboli porušené predpisy, pretože Lampardov jediný kontrakt je s Manchestrom City, kde nie je na hosťovaní. "Frank Lampard je registrovaný s Manchestrom City do konca sezóny 2014/2015," píše sa v stanovisku Premier League.

 

Zotrvanie Lamparda na Britských ostrovoch pobúrilo aj fanúšikov New York City. "Chceme verejne odsúdiť rozhodnutie Franka Lamparda. Veľa fanúšikov, vrátane našich členov, sa rozhodlo podporovať tím, kúpilo si permanentky i klubové oblečenie pod dojmom, že Frank Lampard bude hrať za New York City Football Club a nie za Manchester City," uviedlo začiatkom roka v oficiálnom stanovisku newyorské združenie fanúšikov Third Rail.

 

Na konci minulej sezóny opustil 106-násobný anglický reprezentant Chelsea a prestúpil do New Yorku, zostal ale v Manchestri City, údajne s cieľom udržať sa v hernej kondícii. V manchesterskom drese zaznamenal v prebiehajúcej sezóne šesť gólov v 17 vystúpeniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies