Lammert: Migráciu musíme riešiť na globálnej úrovni

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 12:28 • 2 min
Lammert: Migráciu musíme riešiť na globálnej úrovni

RÍM - Problémy ako migrácia či terorizmus nemožno riešiť na národnej úrovni členských štátov EÚ, lebo akýkoľvek pokus vyrovnať sa s týmito výzvami osve vytvorí ďalší rad problémov.

slovakia

left justify in out

Na pôde Poslaneckej snemovne talianskeho parlamentu to dnes vyhlásil predseda nemeckého Spolkového snemu Norbert Lammert. V Ríme sa koná mimoriadna Konferencia predsedov národných parlamentov EÚ. "Hovoriť dnes o Európe je skôr negatívnou záležitosťou. Tí, ktorí najhoršie hovoria o Európe, sú samotní Európania. To, čo sme dosiahli procesom zjednocovania, je sympatickejšie Američanom či Afričanom než nám samotným," upozornil Lammert.

 

Podľa predsedu Národného zhromaždenia Francúzskej republiky Claudea Bartolonea v súčasnosti čelíme niečomu, s čím sa stretávame prvý raz v dejinách. "Niektoré krajiny majú pocit, že im bude lepšie mimo EÚ než v Únii," povedal na margo brexitu. Ako druhý problém označil Bartolone utečeneckú krízu.

 

"Zo situácie ťažia extrémne pravicové strany, ktoré sa snažia plávať na vlne populizmu. Musíme preto povedať 'nie' tým, ktorí sa snažia zdiskreditovať odkaz zakladateľov EÚ," apeloval šéf francúzskeho parlamentu. Potvrdil, že lídri v Európe diskutujú a analyzujú riziká. "Bolo povedané, že EÚ je založená na nezmeniteľných hodnotách. Ja preto ďakujem všetkým krajinám, ktoré podpísali Rímsku deklaráciu," dodal.

 

Hlavnými témami mimoriadnej konferencie v Ríme sú budúcnosť Európskej únie, príprava Európskeho summitu, ktorý sa v metropole Talianska uskutoční koncom marca, zhodnotenie 60 rokov fungovania EÚ, ale aj Rímska deklarácia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies