Lákať turistov do centra L. Mikuláša budú Juraj Jánošík a Albert Einstein. Prečo práve on?

NETKY.SK • 12 Január 2018, 14:43 • 2 min
Lákať turistov do centra L. Mikuláša budú Juraj Jánošík a Albert Einstein. Prečo práve on?

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša budú každú stredu od 17. januára do 21. marca Juraj Jánošík a Albert Einstein. Bude ich tam čakať špeciálny poznávací program a gastronomická ponuka.

slovakia

left justify in out

Hlavný program bude v historickom centre v Múzeu Janka Kráľa. Vybrané gastronomické prevádzky v centre budú mať otvorené až do polnoci. Informovala o tom manažérka pre komunikáciu Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Katarína Šarafínová.

 

„Keďže v zime je najviac turistov v Demänovskej doline, tak odtiaľ bude premávať aj bezplatný večerný City Bus,“ priblížila Šarafínová. Ten má konečnú zastávku v blízkosti historického centra pri Dome kultúry. Sprievodkyňa z Informačného centra potom záujemcom povie niečo o meste aj gastronomickej ponuke. Pod arkádami v Múzeu Janka Kráľa ich potom čaká sprievodca v kostýme sv. Mikuláša a hlavný program vhodný aj pre rodiny s deťmi.

Návštevníci uvidia ukážku súdu so zbojníkom Jurajom Jánošíkom, na husliach zahrá Jožko Piťo – najuznávanejší primáš v Uhorsku. „Niekoho asi prekvapí Albert Einstein, ktorý bol žiakom nášho rodáka, svetovo uznávaného vedca Aurela Stodolu. A radi prezradíme aj to, prečo je Liptovský Mikuláš kolískou slovenského tanga,“ dodal riaditeľ mestského múzea Jaroslav Hric.

„Gastronómia centra mesta je pestrá. Turisti môžu vyskúšať tradičné halušky a jedlá s bryndzou, Liptovské droby, grilované údené koleno či rebrá, liptovské syry, šúľance, ale aj výborné burgre či pizzu, ktoré tiež vyhľadávajú,“ priblížila riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies