Lajčák: Z dobrých vzťahov Slovenska a Maďarska budú profitovať občania oboch krajín

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 13:52 • 2 min
Lajčák: Z dobrých vzťahov Slovenska a Maďarska budú profitovať občania oboch krajín

BUDAPEŠŤ - Slovensko-maďarské vzťahy sú v súčasnosti najlepšie, z čoho budú profitovať občania oboch krajín. Vyhlásil to dnes podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák, ktorý sa na oficiálnej návšteve stretol v Budapešti s maďarským ministrom zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péterom Szijjártóom.

slovakia

left justify in out

Lajčák, ktorý sa tento mesiac so svojím maďarským rezortným kolegom stretol tento mesiac už tretíkrát, pripomenul, že pred 20 rokmi bola podpísaná Zmluva o dobrom susedstve a priateľskej spolupráci medzi Slovenskou republikou a Maďarskou republikou. "Zmluva poskytuje rámec, z ktorého sa odvíja náš dialóg," dodal.

 

"Zhodli sme sa s premiérom Viktorom Orbánom aj s ministrom Szijjártóom, že zoznam priorít budovania infraštruktúry máme zhodný," povedal šéf slovenskej diplomacie v súvislosti s otázkou spoločných projektov, ako je diaľničné prepojenie Miškovca so slovenskou hranicou, nový most na Dunaji medzi Komárnom a Komáromom či prepojenie maďarskej diaľnice slovenskou hranicou pri Rajke.

 

"V súvislosti s projektom nový most Komárno-Komárom sme podali žiadosť o financovanie zo zdrojov Európskej únie; počítame, že stavať sa začne v roku 2016."

 

Ministri potvrdili, že sa pripravuje výstavba 21 nových hraničných prepojení medzi Slovenskom a Maďarskom.

Szijjártó informoval, že maďarská vláda prispeje vojenskou misiou k boju západnej koalície proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS). Parlament o tom rozhodne v nadchádzajúcich týždňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies