Lajčák vystúpi v Budapešti na konferencii k 10. výročiu vstupu V4 do EÚ

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 15:24 • 2 min
Lajčák vystúpi v Budapešti na konferencii k 10. výročiu vstupu V4 do EÚ

BRATISLAVA - Ministri zahraničných vecí Vyšehradskej štvorky budú v pondelok 28. apríla hodnotiť 10 rokov členstva svojich krajín v Európskej únii (EÚ).

slovakia

left justify in out

V Budapešti sa uskutoční na túto tému medzinárodná konferencia, na ktorej vystúpi s prejavom šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák. Spolu s kolegami z Maďarska, Poľska a Českej republiky sa bude vyjadrovať k spolupráci V4 v kontexte ich členstva v EÚ.


V pondelok a utorok (29. 4.) majú ministri naplánované stretnutie so šéfmi diplomacií šiestich krajín Východného partnerstva. TASR o tom informoval tlačový odbor MZV.
      

Vyšehradská skupina je jediným regionálnym zoskupením, ktoré organizuje pravidelné rokovania s Východnými partnermi. Schôdzka v Budapešti bude piatym spoločným podujatím, ktoré v ročných intervaloch organizuje každá predsednícka krajina V4.
     

Ministri zahraničných vecí sa vyjadria k perspektívam projektu Východného partnerstva v kontexte aktuálneho diania na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies