Lajčák vystúpi v Bruseli na konferencii k prevencii a mierovému riešeniu konfliktov

NETKY.SK • 10 Február 2017, 18:19 • 2 min
Lajčák vystúpi v Bruseli na konferencii k prevencii a mierovému riešeniu konfliktov

BRATISLAVA - Na pozvanie podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí Belgického kráľovstva Didiera Reyndersa odcestuje minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák v pondelok 13. februára 2017 do Bruselu, kde vystúpi na konferencii na vysokej úrovni k mediácii s podtitulom Možnosti a limity: skúsenosti z úsilia o zachovanie mieru.

slovakia

left justify in out

Cieľom konferencie, ktorú organizuje belgický rezort diplomacie, je zdieľanie poznatkov a skúseností z oblasti prevencie konfliktov a mierového manažmentu kríz - v zozname pozvaných hostí sú aj bývalý fínsky prezident M. Ahtisaari, osobitný vyslanec OSN pre Sýriu S. de Mistura, námestník ministra zahraničných vecí USA Jeffrey Feltman a ďalší. Téma mierového riešenia sporov je dlhodobo jednou z tém, v ktorej sa profiluje slovenská zahraničná politika, a mediáciu ako nástroj preventívnej diplomacie Slovensko aktívne podporuje a presadzuje.

 

M. Lajčák má v bruselskom programe aj bilaterálne stretnutie s belgickým rezortným partnerom, na ktorom budú diskutovať o budúcnosti EÚ, odchode Veľkej Británie z únie, ale aj o migrácii, boji proti terorizmu osobitne vo vzťahu k vývoju v Sýrii a Iraku, a ďalších témach.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies