Lajčák: Vyjadril sústrasť francúzskej vláde i rodinám obetí útokov

NETKY.SK • 14 November 2015, 10:43 • 2 min
Lajčák: Vyjadril sústrasť francúzskej vláde i rodinám obetí útokov

BRATISLAVA - Rozhorčenie nad útokmi v Paríži vyjadril aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

slovakia

left justify in out

"Prijmite, prosím, prejavy mojej úprimnej účasti na smútku, ktorý v súvislosti s touto tragickou udalosťou prežíva Vaša krajina. Vyjadrujem úprimnú sústrasť francúzskej vláde a prostredníctvom Vás rodinám tých, ktorí pri tomto zbabelom útoku prišli o členov svojich rodín a priateľov," uviedol Lajčák v sústrastnom telegrame, ktorý poslal svojmu francúzskemu rezortnému kolegovu Laurentovi Fabiusovi. Agentúru SITA o tom informovali z tlačového odboru MZV a EZ SR. Lajčák francúzskeho ministra zahraničia v telegrame uisťuje, že Slovenská republika dôrazne odsudzuje tento teroristický útok a vyjadruje solidaritu Francúzskej republike v boji s terorizmom.


Teroristické útoky, ktoré sa v piatok večer odohrali vo francúzskej metropole Paríž, si podľa najnovších údajov, ktoré s odvolaním sa na parížsku prokuratúru zverejnil dnes denník The Guardian, vyžiadali najmenej 153 mŕtvych a vyše 200 zranených, z toho 80 vo vážnom stave. Polícia predpokladá, že všetci útočníci boli počas akcie zabití, pričom ich možní komplici môžu byť stále na úteku. Policajtov podporuje v uliciach mesta 1 500 vojakov. Prokuratúra spresnila, že útoky sa odohrali v šiestich lokalitách vrátane národného štadióna Stade de France, kde došlo k dvom samovražedným bombovým atentátom a jednej explózii nálože. Najkrvavejším útokom bola streľba v koncertnej sále Bataclan, kde mala vystúpenie americká rocková skupina Eagles of Death Metal. Traja teroristi ozbrojení automatickými zbraňami tam postrieľali najmenej 120 ľudí. K streľbe došlo aj v niekoľkých reštauračných zariadeniach v centre mesta. Presný počet obetí nie je známy, úrady predpokladajú nárast bilancie. Francúzsky prezident Francois Hollande v noci rozhodol, že Francúzsko uzatvára hranice a vyhlásil výnimočný stav.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies