Lajčák verí, že sa s Vatikánom dohodneme na uznávaní titulov

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 09:16 • 2 min
Lajčák verí, že sa s Vatikánom dohodneme na uznávaní titulov

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák verí, že sa Slovensku podarí úspešne zavŕšiť expertné rokovania o dohode o vzájomnom uznávaní dokladov o vzdelaní s Vatikánom.

slovakia

left justify in out

Lajčák to povedal počas stretnutia s novovymenovaným sekretárom Svätej stolice pre vzťahy so štátmi arcibiskupom Paulom Richardom Gallagherom, ktorý sa v Bratislave zúčastňuje na stretnutí právnych expertov európskych biskupských konferencií. Počas zdvorilostného stretnutia obaja partneri zhodnotili aktuálny stav vzťahov medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou. Lajčák podpis dohody očakáva počas oficiálnej návštevy arcibiskupa na Slovensku. „Som presvedčený, že nová medzinárodná dohoda medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou uľahčí proces uznávania akademických titulov absolventov pápežských univerzít a pomôže pri posilnení akademickej mobility,“ povedal minister Lajčák svojmu vatikánskemu partnerovi.


Lajčák poznamenal, že nové možnosti na prehlbovanie vzájomného dialógu ponúka aj nadchádzajúce predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade Európskej únie v 2. polroku 2016. V tejto súvislosti ocenil záujem Konferencie biskupov Slovenska participovať na činnosti Národného konventu o Európskej únii. Na záver stretnutia si obaja partneri vymenili názory na vývoj na Ukrajine, západnom Balkáne a na Blízkom východe. Osobitnú pozornosť venovali otázke ochrany kresťanských komunít v krízových regiónoch sveta.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies